Hotel i Restauracja Eden to idealne miejsce na organizację każdego rodzaju przyjęcia okolicznościowego.

Nasza sala pomieści 200 gości. Możemy zaproponować Państwu układ z tradycyjnie długimi stołami lub stworzyć bardziej kameralny układ przy stołach okrągłych dla 180 gości.

W naszej klimatyzowanej sali zorganizujemy dla Państwa min.:

Wesele
Komunię
Chrzciny
Wieczory panieńskie / kawalerskie
urodziny / imieniny

Zapraszamy do obejrzenie naszej sali na zdjęciach w galerii, oraz osobiście po wcześniejszym umówieniu się telefonicznie pod numerami 42 227 84 65 lub 601 35 38 02.

Z przyjemnością odpowiemy na wszelkie Państwa pytania, także dotyczące menu podczas spotkaniu z Szefem Kuchni Restauracji Eden

Przykładowe menu weselne w Restauracji Eden

Propozycja nr 1

1. Zupa
Tradycyjny rosół pachnący lubczykiem podany z makaronem domowym

2. Mięsa (2 mięsa w przeliczeniu na os.)
De volaille z piersi kurczęcia z masłem
Schab po cygańsku z pieczarkami,serem ementaler i pikantnym sosem pomidorowym
Karkówka pieczona al’a maczanka krakowska podana w sosie własnym pachnąca pieprzem, cebulą i kminkiem ubrana musztardą gorczycową

Dodatki
Ziemniaki z wody z masłem i koperkiem
Opiekane ćwiartki ziemniaków
Kluski śląskie z sosem mięsnym
bukiet surówek (biała kapusta, marchewka z ananasem, czerwona kapusta)

3. Deser
Deser lody waniliowe na sosie z malinowym z bitą śmietaną podane w duecie z szarlotką na gorąco.

4. Barszczyk czerwony
z krokietem mięsnym lub z kapustą i grzybami

5. Grillowana karkówka
z masłem ziołowym podana na carpacio z pomidorów z tzatzykami, opiekanymi ziemniakami, oraz sałatą winegret

6. Tort weselny
(smak oraz wygląd do uzgodnienia z szefem kuchni)

7. Biały barszcz
podany z jajkiem, szynką oraz koperkiem

8. Stół kawowo-herbaciany
(tea box z różnymi rodzajami herbat, kawa, dodatki) napoje, soki, woda mineralna z cytryną bez limitu

9. Stół cukierniczy
ciasta domowe, małe deserki typu creme brulee, tiramisu, panna cotta z sosem truskawkowym oraz owoce

Opcjonalnie
Istnieje możliwość zamówienia dodatkowego stołu wiejskiego w cenie 10 zł /os.

Zestaw dań jest przykładowy. Na Państwa życzenie możemy go dowolnie dopasować do indywidualnych potrzeb i oczekiwań.

10. Zimne przekąski (do wyboru 12 lub więcej propozycji z poniższej listy)
schab po warszawsku z kremem chrzanowym
pasztet z dziczyzna podany z marmolada z cebuli
tymbaliki wieprzowe (czyli małe galaretki)
tymbaliki drobiowe
tymbaliki warzywne
tymbaliki z łososia z warzywami
kaczka po tyrolsku na słodko
roladki z szynki ze szparagami
roladki z szynki z warzywami i kremowym serkiem ubrane pomidorami cherry
roladki z łososia wędzonego z jajkiem i kawiorem
śledź marynowany podany w oleju z cebulką
śledź marynowany pod śmietanową pierzynką
ryba po grecku
galantyna z kurczęcia z warzywami
roladka z polędwiczki omletem i brokułami
roladka z polędwiczki z pieczarkami i serem
jajka faszerowane
rolada z brzucha pachnąca majerankiem i czosnkiem
schab pieczony ze śliwką w galarecie
schab gotowany w galarecie
jajka faszerowane
korki serowe z owocami
korki serowe na ostro
szynka parmeńska na melonie miodowym
małe mięska zawijane z różnymi farszami
łosoś w galarecie z jajkiem
pomidorki faszerowane curry z kurczęcia
ogórki faszerowane twarożkiem z nowalijkami
pieczarki faszerowane
sałatka grecka z serem feta
sałatka z kurczęcia z ananasem, kukurydzą i orzechami włoskimi
sałatka brokułowa z jajkiem, pomidorem i kalafiorem w sosie jogurtowo-majonezowym
sałatka tradycyjna warzywna
carpacio z polędwicy wołowej oprószone parmezanem
befsztyk tatarski podany z tradycyjnymi dodatkami
masło, pieczywo, pomidor, ogórek, warzywa marynowane

Propozycja nr 1

1. Zupa
Tradycyjny rosół pachnący lubczykiem podany z makaronem domowym

2. Mięsa (2 mięsa w przeliczeniu na os.)
De volaille z piersi kurczęcia z masłem
Schab po cygańsku z pieczarkami,serem ementaler i pikantnym sosem pomidorowym
Karkówka pieczona al’a maczanka krakowska podana w sosie własnym pachnąca pieprzem, cebulą i kminkiem ubrana musztardą gorczycową

Dodatki
Ziemniaki z wody z masłem i koperkiem
Opiekane ćwiartki ziemniaków
Kluski śląskie z sosem mięsnym
bukiet surówek (biała kapusta, marchewka z ananasem, czerwona kapusta)

3. Deser
Deser lody waniliowe na sosie z malinowym z bitą śmietaną podane w duecie z szarlotką na gorąco.

4. Barszczyk czerwony
z krokietem mięsnym lub z kapustą i grzybami

5. Grillowana karkówka
z masłem ziołowym podana na carpacio z pomidorów z tzatzykami, opiekanymi ziemniakami, oraz sałatą winegret

6. Tort weselny
(smak oraz wygląd do uzgodnienia z szefem kuchni)

7. Biały barszcz
podany z jajkiem, szynką oraz koperkiem

8. Stół kawowo-herbaciany
(tea box z różnymi rodzajami herbat, kawa, dodatki) napoje, soki, woda mineralna z cytryną bez limitu

9. Stół cukierniczy
ciasta domowe, małe deserki typu creme brulee, tiramisu, panna cotta z sosem truskawkowym oraz owoce

Opcjonalnie
Istnieje możliwość zamówienia dodatkowego stołu wiejskiego w cenie 10 zł /os.

Zestaw dań jest przykładowy. Na Państwa życzenie możemy go dowolnie dopasować do indywidualnych potrzeb i oczekiwań.

10. Zimne przekąski (do wyboru 12 lub więcej propozycji z poniższej listy)
schab po warszawsku z kremem chrzanowym
pasztet z dziczyzna podany z marmolada z cebuli
tymbaliki wieprzowe (czyli małe galaretki)
tymbaliki drobiowe
tymbaliki warzywne
tymbaliki z łososia z warzywami
kaczka po tyrolsku na słodko
roladki z szynki ze szparagami
roladki z szynki z warzywami i kremowym serkiem ubrane pomidorami cherry
roladki z łososia wędzonego z jajkiem i kawiorem
śledź marynowany podany w oleju z cebulką
śledź marynowany pod śmietanową pierzynką
ryba po grecku
galantyna z kurczęcia z warzywami
roladka z polędwiczki omletem i brokułami
roladka z polędwiczki z pieczarkami i serem
jajka faszerowane
rolada z brzucha pachnąca majerankiem i czosnkiem
schab pieczony ze śliwką w galarecie
schab gotowany w galarecie
jajka faszerowane
korki serowe z owocami
korki serowe na ostro
szynka parmeńska na melonie miodowym
małe mięska zawijane z różnymi farszami
łosoś w galarecie z jajkiem
pomidorki faszerowane curry z kurczęcia
ogórki faszerowane twarożkiem z nowalijkami
pieczarki faszerowane
sałatka grecka z serem feta
sałatka z kurczęcia z ananasem, kukurydzą i orzechami włoskimi
sałatka brokułowa z jajkiem, pomidorem i kalafiorem w sosie jogurtowo-majonezowym
sałatka tradycyjna warzywna
carpacio z polędwicy wołowej oprószone parmezanem
befsztyk tatarski podany z tradycyjnymi dodatkami
masło, pieczywo, pomidor, ogórek, warzywa marynowane

Torty

Tort mrożony bezowy o smaku tiramisu – kawowym

Tort mrożony bezowy o smaku malinowym z bitą śmietaną

Tort z czekoladowym biszkoptem nasączony alkoholem przełożony pianką z malinami lub wiśniami wykończony bitą śmietaną

Tort z jasnym biszkoptem nasączony alkoholem przełożony brzoskwiniami i jagodami wykończony bitą śmietaną

Tort kawowy z kremem maślanym

Tort czekoladowo – wiśniowy nasączony cherry

Tort z czekoladowym ganeszem oraz czekoladową bitą śmietaną

 

Możemy zaproponować państwu torty na specjalnych statywach lub jedno poziomowe w dowolnym kształcie

Torty weselne są skalkulowane w cenie wesela bez względu na rodzaj czy smak

Istnieje możliwość dopasowania się z naszej strony do państwa preferencji smakowych czy też dotyczących kształtu jak i wykończenia. Prosimy tylko o kontakt z naszym szefem kuchni